EEN JAAR LATER

 

aug,  2019

Na mijn reis heb ik een hele omschakeling gemaakt. Ik heb een huisje met een atelier genomen aan de rand van de Veluwe. Eng vond ik het, om zo risico te nemen. Maar het is 5 minuten afstand van het bos en dan kan ik beter bewegen, en in het atelier heb ik de vrijheid om iets te creëren. Hier heb ik de tijd genomen om opnieuw processen te laten ontstaan en te kijken waar mijn kunstenaarschap naar toe gaat. Dit keer heb ik geen bijbaan genomen, maar heb ik energie gestoken in netwerken en het opzetten van andere inkomstenbronnen. Ik heb nu onder andere meer zzp opdrachten, en heb daardoor meer vrijheid om mijn beroepspraktijk verder te ontwikkelen.

 

Opzetten van workshops en cursussen

Een klein onderdeel hiervan is het geven van workshops en cursussen.  In de workshop Draw&Nature neem ik mensen mee naar het bos. Hier wil ik ze op een nieuwe manier leren kijken. Ook hierin komt mijn kunstenaarschap terug. Door middel van opdrachtjes wil ik niet werken naar een eindresultaat, maar aan het bewust worden van het kijkproces.  Ook geef ik een stukje geschiedenis over landschap-kunstenaars en hoe hun langzaam ontwikkeld zijn. Daarnaast word er aandacht besteed aan compositie, contrast en kleurgebruik. Basismaterialen waar we mee werken zijn waterverf, kleurpotloden en pastel. Een andere workshop die ik geef is het maken van een boekje. Tijdens de workshop ga je onder begeleiding  onderzoekend leren tekenen. Er word veel geëxperimenteerd met materialen om zo tot nieuwe illustraties te komen. Groot, klein, krijtend, geschilderd of geplakt. Tijdens de workshop is er tijd om te ontdekken, reflecteren, praten, tekenen en kijken. Naar het einde toe gaan we werken naar een boekje. De workshop is gebaseerd op het thema Zines. Zine komt van het word magazine en het zijn dus zelfgemaakte magazines die vaak op kleine schaal worden uitgegeven. Een zine kan op vele manieren worden gemaakt, met tekeningen, handgetekende teksten tot knipsels. Het kan maatschappelijk geëngageerd zijn, maar het thema mag iedereen zelf bepalen.

 

KUNSTENAARS STRAAT

Het atelier waarin ik nu mijn werkplaats heb, is onderdeel van een kunstenaars straat. Dit is ook iets wat ik bewust heb opgezocht. Ik miste het spontaan kunnen sparren met anderen en vind het stimulerend werken om ook andere aan de slag te zien gaan. Nu lopen we makkelijk bij elkaar naar binnen en dat is fijn. Ook heb ik bijvoorbeeld tijdens het opnieuw opzetten van mijn netwerk regelmatig de hele straat er bij betrokken. Bijvoorbeeld bij kennismakingen van de gemeente en andere organisaties in de buurt. Gezamenlijk hebben in mei een open ateliers dag gehouden. Hier heb een overzicht tentoonstelling gemaakt met wat ik het afgelopen jaar aan heb gewerkt en waar ik naar toe wilt werken.

Cultura expositie

 

Vanuit Edes meiden groep neem ik deel aan een expositie in Cultura. Als het aan de Edese Meiden ligt gaat het weer bruisen in Ede. De Zomerexpositie in Cultura is een eerste aanzet daartoe.  13 leden exposeren er tot en met 7 september hun werk. Zowel een aantal exposanten als 11 andere Edese Meiden geven iedere woensdag- en zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur workshops voor kinderen.

De kunstfactorij

Voor het vierde jaar op rij organiseert de Kunstfactorij in Bennekom een Kunstfestival voor Kinderen. Missie van dit kunstfestival: Kinderen op laagdrempelige wijze in contact brengen met kunst en uitdagen zelf creatief aan de slag te gaan! Tijdens het kunstfestival zijn er ruim 20 creatieve workshops, geïnspireerd op bekende kunstenaars of stijlen. De workshops zijn bedacht en worden begeleidt door lokale kunstenaars en alle workshops zijn gratis toegankelijk.

 

GO TO TOP >

contact

GO TO TOP >

contact