BEDRIJFSUITJES

 

Ook voor bedrijven is het balangrijk om creatief te zien. Door middel van tekenen en schilderen leer je sneller problemen oplossen. Als je met een open blik gaat kijken, kan er een wereld voor je open gaan.  Even weg van stres en het mobieltje uit. Samen op pad en elkaar beter leren kennen.

 

HIER & NU

We laten kritische gedachtes achter ons. Even zonder mobieltje.

 De natuur oordeelt niet

 

NATUUR

De natuur heeft een positief effect op ons. Ons brein krijgt tegenwordig veel imput. Door een tijd in de natuur te verblijven schrijnen je hersens 50 procent beter scoren in creatieve probleemoplossing. We kunnen beter in het hier en nu zijn. Ook heeft het effect op onze gezondheid. Goed om elke dag even in de natuur te zijn dus!

 

wandelen

Bewegen is natuurlijk gezond. Filosoof Friedisch Nietzche schreef veel tijdens het wandelen. Er was een intimiteit tussen lopen en denken. Wandelend denken, denkend wandelen, die twee gingen samen. Buiten komt de inspiratie, niet binnen tussen de muren.

 

Buiten tekenen

In de natuur is genoeg inspiratie te vinden. Heb jij wel eens goed gekeken? Vaak beginnen  ideeën  met een schetsblok. Bovendien zijn er allerlei studies gedaan over de voordelen van tekenen. Meer weten? Bekijk dan deze studie van Lucy lyons of van maryclare foa.

 

 

Landschappen zijn voor kunstenaars al eeuwen een inspiratiebron. Romanticus Turner, expressionist Van Gogh en zelfs Mondriaan gingen je voor. De natuur is een goed startpunt om jouw creativiteit te ontwikkelen. We gaan werken in de rustige omgeving van de Veluwe. Als je buiten aan het tekenen bent, dan zie je pas echt. Er is een relatie tussen kijken, denken en doen. We gaan tijdens het tekenen niet werken naar een eindresultaat maar aan het bewust worden van het kijkproces.

LUNCH

Het is mogelijk om deze dag te combineren met een lekkere luch van Jorisbrood.

 

Prijs:

Kosten: vanaf €49,- p.p. Inclusief: schetsboekje,  tekenmaterialen, koffie&thee

We vertrekken vanuit mijn atelier op het arthur koolkwartier in Ede. Het is ook mogelijk om ergens anders in het bos af te spreken.

 

Minimaal een groep van 6 mensen, maximaal 25

Meer informatie: info@annickgaarthuis.nl

 

 

Ga mee op ontdekkingstocht en laat je inspireren!

We verzamelen in het atelier en lopen vanaf daar direct het bos in. We wandelen een stukje en laten onze gedachtes gaan. Daarna gaan we het hebben over kijken. Heb je echt wel eens goed om je heen gekeken? Wat de een opvalt ziet de ander niet. We gaan dit samen oefenen. Als we aankomen bij  het ‘paradijs’ pakken we onze schetsblokken erbij. Daar gaan we eerst aan de slag met wat schrijfoefeningen en daarna gaan we tekenen. Er word aandacht besteed aan compositie, contrast en kleurgebruik. Basismaterialen waar we mee werken zijn waterverf, kleurpotloden en pastel.  Neem na de workshop een goede gevulde schetsboek mee naar huis waarop je je creativiteit op kan voortbeduren!

 

Ik wil dit graag doen met mij collega's!

 

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

GO TO TOP >

contact