Expositie kunstkameraden

 

FORWARD     <

MAY, 2017

PAST     >

samen met

layth (11 jaar).

 

>

 

De Kunstkameraden werken in één-op-één-situatie met een kunstenaar aan een kunstwerk dat in een museale expositie aan ‘de buitenwereld’ getoond wordt. De projecten van de Cultuurkantine zijn allemaal kleine ontmoetingsprojecten die gericht zijn op kunst en cultuur waarbij er niet alleen ontmoetingen zijn tussen kunstenaars en jongeren maar ook tussen (jeugd)zorginstellingen, (jeugd)zorgmedewerkers, ouders, medewerkers van musea, bedrijfsleven etc.

 

In 2015 is De Cultuurkantine in azc Breda gestart met het project Kunstkameraden voor jonge vluchtelingen. Na mijn intake gesprek met De Cultuurkantine, ben ik gematcht met Layth, die met zijn familie is gevlucht uit Syrië. Layth kan al goed Nederlands en speelt graag voetbal. Naast voetbal verteld graag over dieren. Als hij dieren tekent, komen er al gauw verhalen los. Zo had hij eens een hele dikke kat, en varkens zijn eng. We gingen naar de kinderboerderij en tekenden met veel verschillende materialen.

 

Layth betekend ‘leeuwenzoon’ dus we maakten een passend schilderij. Door middel van knippen en plakken durfde Layth het aan om zo groot schilderij te maken! Daarnaast bundelden we al zijn tekeningen van afgelopen maanden en maakten daar een boekje van. ‘Het grote fantasieboek’ is een mooi aandenken geworden.

 

GO TO TOP >

contact