PAST     >

FULLTIME AAN DE SLAG & OP WERELDREIS

FORWARD     <

SEPTEMBER, 2017

Twee jaar geleden ben ik aan het AKV Sint Joost afgestudeerd. Daarna kwam het gevreesde zwarte gat, zoals ze dat op de academie noemen. Na het afstuderen was het belangrijk om inkomen te genereren, en ben ik parttime aan de slag gegaan bij een vormgeef bureau in Rotterdam. Daarnaast begon ik mijn eigen onderneming, met als doel daarmee in de toekomst fulltime aan de slag te kunnen gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierin balans vinden vond ik moeilijk. Een huis zoeken, je huur betalen, opdrachten binnenhalen, commercie, dat zijn allemaal dingen die mij er van weerhouden om te illustreren. Ondertussen heb ik genoeg afwijzingen gehad. Soms ben ik erg dichtbij gekomen. Zo was ik door naar de tweede ronde van de Fiep Westendorp stimuleringsfonds. Helaas ben ik het net niet geworden.

 

Gelukkig heb ik voor nu genoeg gespaard om mijn parttime baan op te kunnen zeggen. Ik heb mijn spullen verkocht en mijn huisje gedag gezegd. Volgende week begint mij avontuur in Nieuw Zeeland. Routines achterlatend wil ik een boek maken over langzaam reizen, veranderend landschap, en wellicht de lessen die ik onderweg leer.  Tijdens het project is er tijd om te ontdekken, reflecteren, praten, tekenen en kijken.  Dit boek wil ik over twee jaar uit te brengen. Hierin kunnen jullie dan aan bijdrage leveren door middel van een voordekunst project!

 

evenemten bureau

de avonturiers.

 

>

 

De afgelopen tijd is er een hoop gebeurd. Zo maakte ik onder andere deze passende illustraties voor een jong en avontuurlijk evenementen bureau in Utrecht. Aan het roer van De Avonturiers staan Frouke en Lisa. Ieder houden zij op hun eigen manier van het aangaan van avontuur.

 

Zo beschrijven ze hun missie:

Hoe ziet de wereld er uit als je op je kop staat? De Avonturiers streeft er naar om ogen te openen voor het onontdekte. Soms is het enige dat daar voor nodig is het bieden van een ander perspectief. Wij geloven in evenementen als instrument voor krachtige boodschappen; overgebracht met overtuiging en lef.

 

Expositie bij

eten bij ernest en pica pica.

 

>

 

Daarnaast had een ik expositie bij Eten bij Ernest in Breda. Sinds september 2016 heeft eten bij ernest zijn deuren geopend. Ze reserveren heerlijke biologische producten, zodat er puur en eerlijke gerechten op het menu staan!

 

Nadat de expositie was afgelopen ging het werk al weer verhuizen, dit keer naar Lokaal in Rotterdam. De expositie was onderdeel van Pica Pica. Pica Pica heeft als doel het verzamelen van de meeste opvallende en nieuwste plekken in verschillende wijken van Rotterdam tijden een Parade. Deze wordt georganiseerd op verschillende plekken in de stad, met het centrum als centraal punt. “Verscheidene buurten in opkomst krijgen steeds meer unieke plekken (koffietentjes, kapperszaken, concept stores, lunchrooms, design shops, streetwear e.a.), maar werken nog erg onafhankelijk. Wij willen bijdragen aan de toegankelijkheid en diversiteit van Rotterdam als cultuurstad door deze plekken op de kaart te zetten”, aldus de organisatie.

GO TO TOP >

contact

GO TO TOP >

contact