Creativiteit

Tekenen, schilderen en werken met verschillende materialen:elke woensdag ochtend

 

 

Heb jij het altijd al leuk gevonden om te tekenen? Maar vind je het moeilijk om hier tijd voor vrij te maken? Of misschien vind je het moeilijk om het verder te ontwikkelen? Kom dan elke woensdag langs in mijn atelier! Hier krijg de vrijheid om verschillende materialen te ontdekken en op een positieve manier jezelf te ontwikkelen.

 

ONTDEKKEN

Illusteren kan op vele manieren. Ik wil je aansporen te ontdekken en te leren kijken. Ik leer je niet iets kopiëren of overtrekken, want ik wil de kunstenaar in jou naar boven halen. Ik ben er dus niet om je vertellen hoe het moet, maar ik vertel je wel hoe het kan. Associeer met kleuren, texturen en patronen. Probeer verschillende materialen uit zoals waterverf, acryl, gouache, potlood en inkt.

 

Zet alle twijfels opzij, durf te tekenen, begin!

Of je nu een landschap wilt schilderen, een verhaal wilt illusteren, of als je niet weet waar je moet beginnen. Ik help je op weg en help je in je creative proces.

 

Woensdagen van 09.30 -11.00 (met uitzondering van een aantal vakanties)

Elke woensdag ochtend is het mogelijk om aan te schuiven.

 

Prijs: eerste les is gratis, daarna €35,- per keer.  Een strippenkaart van 6 lessen kost

€170,- Het is mogelijke om de lessen via Ededoetmee te bestellen.  Maximaal een groep van 8 mensen.  Arthur Koolkwartier 29a in Ede.

 

Meld je aan voor een gratis proefles: info@annickgaarthuis.nl

Landschappen zijn voor kunstenaars al eeuwen een inspiratiebron. Romanticus Turner, expressionist Van Gogh en zelfs Mondriaan gingen je voor. De natuur is een goed startpunt om jouw creativiteit te ontwikkelen. We gaan werken in de rustige omgeving van de Veluwe. Als je buiten aan het tekenen bent, dan zie je pas echt. Er is een relatie tussen kijken, denken en doen. We gaan tijdens het tekenen niet werken naar een eindresultaat maar aan het bewust worden van het kijkproces.

 

Heb jij altijd al willen tekenen maar nooit

geweten hoe je moest beginnen?

Dan is dit je kans om op zoek te gaan naar jou persoonlijke inspiratiebronnen en om je plezier van tekenen te herontdekken. Neem na de workshop een goede gevulde schetsboek mee naar huis waarop je  je creativiteit op kan voortbeduren!

 

We verzamelen in het atelier en lopen vanaf daar direct het bos in. Na een korte introductie mag iedereen beginnen met een lekker plekje te zoeken. Ik loop ondertussen langs om aanwijzingen te geven, om bijvoorbeeld los te komen en verder te onderzoeken waar je op door kan gaan. Er word aandacht besteed aan compositie, contrast en kleurgebruik. Basismaterialen waar we mee werken zijn waterverf, kleurpotloden en pastel.

 

Start weer in april- 09.30 - 13:00

Minimaal een groep van 3 mensen.

Kosten: €49,- Inclusief: schetsboekje,  tekenmaterialen, koffie&thee

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: info@annickgaarthuis.nl

Draw & nature

Tekenen op de veluwe

 

 

 

Ben jij tussen de 7 en 13 jaar en vind je het leuk om te tekenen en schilderen?

 

Kom dan vanaf 7 oktober in 6 lessen je eigen boekje illustreren! Tijdens de workshop ga je onder begeleiding  onderzoekend leren tekenen. Er word veel geëxperimenteerd met materialen om zo tot nieuwe illustraties te komen. Groot, klein, krijtend, geschilderd of geplakt, je mag helemaal los gaan! Tijdens de workshop is er tijd om te ontdekken, reflecteren, praten, tekenen en kijken. Naar het einde toe gaan we kijken hoe we jouw tekeningen het best tot zijn recht komen om zo te werken naar een boekje. De workshop is gebaseerd op het thema Zines. Zine komt van het word magazine en het zijn dus zelfgemaakte magazines die vaak op kleine schaal worden uitgegeven. Een zine kan op vele manieren worden gemaakt, met tekeningen, handgetekende teksten tot knipsels. Het thema bepaal jij helemaal zelf!

 

Maandagen (start in februari): van 15.30 tot 17.00

Arthur Koolkwartier 29a in Ede

Prijs:  €170,- inclusief materialen en een hapje

Stuur je naam, email en leeftijd naar info@annickgaarthuis.nl

 

Zit de workshop die je zoekt er niet bij?

 

Wil je bijvoorbeeld een dagje met je collega's of je vriendinnen een workshop volgen?Of ben je op zoek naar een bijzonder kinderfeestje? Vanaf 6 personen is dit mogelijk! Of heb je liever prive lessen? Aarzel niet om contact op te nemen en ik zal kijken wat de mogelijkheden zijn. Voor vragen kan je een mailtje sturen naar: info@annickgaarthuis.nl

GO TO TOP >

contact