Draw & Nature: WOrkshop voor jong en oud

 

Landschappen zijn voor kunstenaars al eeuwen een inspiratiebron. Romanticus Turner, expressionist Van Gogh en zelfs Mondriaan gingen je voor. De natuur is een goed startpunt om jouw creativiteit te ontwikkelen. Als je buiten aan het tekenen bent, dan zie je pas echt. Er is een relatie tussen kijken, denken en doen. We gaan tijdens het tekenen niet werken naar een eindresultaat maar aan het bewust worden van het kijkproces.

 

 

Heb jij altijd al willen tekenen maar nooit geweten hoe je moest beginnen?

Dan is dit je kans om op zoek te gaan naar jou persoonlijke inspiratiebronnen en om je plezier van tekenen te herontdekken. Neem na de workshop een goede gevulde schetsboek mee naar huis waarop je  je creativiteit op kan voortbeduren!

 

We verzamelen in het atelier en lopen vanaf daar direct het bos in. Na een korte introductie mag iedereen beginnen met een lekker plekje te zoeken. Ik loop ondertussen langs om aanwijzingen te geven, om bijvoorbeeld los te komen en verder te onderzoeken waar je op door kan gaan. Er word aandacht besteed aan compositie, contrast en kleurgebruik. Basismaterialen waar we mee werken zijn waterverf, kleurpotloden en pastel.

 

ZATERDAG 5 oktober - 09.30 - 13:00

Minimaal een groep van 3 mensen.

Kosten: €49,- Inclusief: schetsboekje,  tekenmaterialen, koffie&thee

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: info@annickgaarthuis.nl

 

Ben jij tussen de 7 en 13 jaar en vind je het leuk om te tekenen en schilderen?

Kom dan vanaf 7 oktober in 6 lessen je eigen boekje illustreren! Tijdens de workshop ga je onder begeleiding  onderzoekend leren tekenen. Er word veel geëxperimenteerd met materialen om zo tot nieuwe illustraties te komen. Groot, klein, krijtend, geschilderd of geplakt, je mag helemaal los gaan! Tijdens de workshop is er tijd om te ontdekken, reflecteren, praten, tekenen en kijken. Naar het einde toe gaan we kijken hoe we jouw tekeningen het best tot zijn recht komen om zo te werken naar een boekje. De workshop is gebaseerd op het thema Zines. Zine komt van het word magazine en het zijn dus zelfgemaakte magazines die vaak op kleine schaal worden uitgegeven. Een zine kan op vele manieren worden gemaakt, met tekeningen, handgetekende teksten tot knipsels. Het thema bepaal jij helemaal zelf!

 

Maandagen: vanaf 7 oktober  van 15.30 tot 17.00

Arthur Koolkwartier 29a in Ede

Prijs: Nu met introductie korting voor €170,- inclusief materialen en  een hapje

Stuur je naam, email en leeftijd naar info@annickgaarthuis.nl

 

Tekenen, schilderen en werken met verschillende materialen:

elke maandag ochtend

 

Illusteren kan op vele manieren. Ik leer je  niet iets ‘moois’ maken, want dat is voor ieder anders. Ik leer je ook niet iets te kopiëren of overtrekken, want ik wil de kunstenaar in jou naar boven halen. Ik ben er dus niet om je te vertellen hoe het moet, maar ik vertel je wel graag hoe het kan. Ik wil je aansporen te ontdekken en te leren kijken. Associeer met kleuren,texturen en patronen. Probeer verschillende materialen uit zoals waterverf, acryl, qouache, potlood en inkt. Niet om een tekening tot in de kleinste details uit te werken, maar om de essentie van iets in je tekening te kunnen vangen. Zet alle twijfels opzij, durf te tekenen, begin!

 

Maandagen van 10.00 -11.30 (met uitzondering van een aantal vakanties) Elke maandag ochtend is het mogelijk om aan te schuiven. In overleg kan er voor een ander dagdeel worden gekozen.

Prijs: eerste les is gratis, daarna €35,- per keer. Een strippenkaart van 6 lessen kost € 170,-

Maximaal een groep van 8 mensen. Arthur Koolkwartier 29a in Ede. Meld je aan voor een gratis proefles: info@annickgaarthuis.nl

 

 

WORKSHOP CYANOTYPE

 

Cyanotype is een oude fotografie techniek waarmee je licht kan 'vangen'.  Botaniste Anna Atkins maakte de techniek beroemd door haar afdrukken van planten . Het proces onstaat door twee chemicaliën, die met licht veranderen naar blauw. In de workshop gaan we aan de slag met natuurlijke materialen en gaan we experimenteren met laagjes. Aan het eind van de workshop heb je een mooie eigen gemaakte print om op te hangen aan je muur!

 

BINNENKORT BESCHIKBAAR

 

 

Zit de workshop die je zoekt er niet bij?

 

Wil je bijvoorbeeld een dagje met je collega's of je vriendinnen een workshop volgen?Of ben je op zoek naar een bijzonder kinderfeestje? Vanaf 6 personen is dit mogelijk! Of heb je liever prive lessen? Aarzel niet om contact op te nemen en ik zal kijken wat de mogelijkheden zijn. Voor vragen kan je een mailtje sturen naar: info@annickgaarthuis.nl

SHOP

De kerstkaarten worden weer in november verkocht.