TERUG VAN WEGGEWEEST

 

october 2, 2018

Wat heb ik het fijn gehad. Tijdens het reizen heb ik ervaren wat vrijheid is. Niks moet er meer en je leeft per dag. Hoewel ik niet het gevoel heb dat ik klaar ben met reizen, kijk ik er naar uit om weer naar huis te gaan en mijn familie te zien. Toch heb ik het moeilijk de eerste weken na mijn terug reis. Wat is het luid en druk hier. Alles is gericht op consumeren en ik word er moe van. Ik probeer mijn enthousiasme van Nieuw Zeeland aan te houden en probeer gesprekken aan te knopen. Steeds als ik terug dacht aan mijn tijd in Nieuw Zeeland werd ik emotioneel. Ik heb geen bijbaan en geen huis, en ineens kan ik niet meer stilstaan.

Zoektocht.

 

Ik kan moeilijk uitleggen aan mijn vrienden hoe het was. En dat hoeft misschien ook niet zo. Al snel hoor ik weer alle problemen en struggels maar alles voelt nu relatief. Iets anders wat ik niet meer gewent ben is het aanhoren van alle meningen om mijn heen. Iedereen heeft wel idee├źn en ik voel voor het eerst in een lang tijd weer stress.

 

Ik besluit dat het gebrek aan een eigen huisje mij geen rust geeft en ga op huizenjacht. Het Nederlandse systeem maakt is alleen erg lastig. Ik heb niet genoeg inschrijfduur voor een huurwoning en particulier huren kan ik niet opbrengen. Ik surf het internet af voor alternatieven. Antikraak lijkt er niet te zijn in de omgeving die ik afzoek. Dan maar een busje? Maar zelfs dat kan ik mij nu niet veroorloven. Ik maak graag een Tiny house, maar waar moet ik het plaatsen? Dit vergt veel onderzoek, tijd en tussendoor heb ik graag mijn eigen plekje. Ik kijk naar studentenkamers maar zelfs daar lijk ik niet voor in aanmerking te komen.

 

Een nieuw begin.

 

Dan komt er via Slak een atelierwoning vrij. Een atelier aan huis, vol met mogelijkheden. Even twijfel ik nog, kan ik dit prachtige pand wel opbrengen? Maar misschien is het belangrijk om mij weer in het diepe te gooien en de sprong te wagen. Het is ten slotte erg leuk om in een straat te wonen vol met kunstenaars. En omdat ik in een nieuwe omgeving ga wonen is het ook fijn om hier medeburen in te hebben. Ik heb de afgelopen tijd dus ontzettend veel geklust. Door oude kunstwerken te recyclen, kringloopwinkels af te gaan word het huisje steeds gezelliger. Ik merk hoe fijn ik het vind om dingen te bouwen en het voelt als een goede oefening voor als ik ooit mijn eigen huisje ga bouwen.

 

In de tussentijd heb ik ook niet stil gezeten en voor twee weken op een Artist in Residence doorgebracht. Op camping De Lievelinge heb ik gewerkt een nieuw werk: lichtvanger. Het voelde goed om weer in en creatief proces te zitten en fulltime te werken een nieuw werk. Ik heb in een stukje bos alle lichtpatronen wat tussen de bomen viel overgetrokken en deze verwerkt in een sculptuur. Op de camping heb ik een aantal mooi ontmoetingen en langzaam wen ik er weer aan om terug te zijn.

 

En nu mijn atelier een beetje op orde is ben ik aan de slag geweest met onder andere kerstkaarten  en werk ik aan een animatie. Daarnaast ben ik druk bezig met het verwerken van alle pracht die ik heb gezien in Nieuw Zeeland. Hier binnenkort meer over!

 

 

 

 

PAST     >

GO TO TOP >

contact

GO TO TOP >

contact