CORONA UPDATE

 

Vanaf 1 juni gaan de workshops weer door.

(mits er geen nieuwe regelingen komen)

 

 

 

Mijn atelier word zo ingedeeld dat er veilige afstand tussen de deelnemers kan worden gehouden.

 

Dit houd in dat :

- er maximaal 6 cursisten tegelijk kunnen werken

- Elke cursist heeft een eigen plekje heeft

- Ook ik 1,5 meter afstand houd tijdens het begeleiden.

- Iedereen wast zijn handen voor de les begint

- Ik maak alles schoon na de lessen

- Geen handen schudden en fysiek contact

- Cursisten mogen alleen komen zolang ze geen klachten hebben zoals verkoudheid & koorts, of als er in het huishouden iemand geen klachten heeft.

- Dat je alleen op afspraak mag komen

 

Ik zie jullie snel weer snel!

 

wekelijkse  lessen

 

elke woensdag ochtend

 

Tekenen, schilderen en ontdekken

van verschillende materialen.

 

 

 

Heb jij het altijd al leuk gevonden om te tekenen? Maar vind je het moeilijk om hier tijd voor vrij te maken? Of misschien vind je het moeilijk om het verder te ontwikkelen? Kom dan elke woensdag langs in mijn atelier! Hier krijg de vrijheid om verschillende materialen te ontdekken en op een positieve manier jezelf te ontwikkelen.

 

ONTDEKKEN

Illusteren kan op vele manieren. Ik wil je aansporen te ontdekken en te leren kijken. Ik leer je niet iets kopiëren of overtrekken, want ik wil de kunstenaar in jou naar boven halen. Ik ben er dus niet om je vertellen hoe het moet, maar ik vertel je wel hoe het kan. Associeer met kleuren, texturen en patronen. Probeer verschillende materialen uit zoals waterverf, acryl, gouache, potlood en inkt.

 

Zet alle twijfels opzij, durf te tekenen, begin!

Of je nu een landschap wilt schilderen, een verhaal wilt illusteren, of als je niet weet waar je moet beginnen. Ik help je op weg en help je in je creative proces.

 

Woensdagen van 09.30 -11.00

(vanwege corona geen lessen momenteel)

Elke woensdag ochtend is het mogelijk om aan te schuiven.

 

Prijs: eerste les is gratis, daarna €35,- per keer.

 Een strippenkaart van 6 lessen kost €170,-

Het is mogelijk om lessen via Ededoetmee te bestellen.

Maximaal een groep van 8 mensen.

Maurits Kazerne in Ede.

 

Meld je aan voor een gratis proefles: info@annickgaarthuis.nl

Elke maandag middag

tekenen voor kinderen

 

Ben jij tussen de 7 en 13 jaar en

vind je het leuk om te tekenen en schilderen?

 

Kom dan vanaf 7 oktober in 6 lessen je eigen boekje illustreren! Tijdens de workshop ga je onder begeleiding  onderzoekend leren tekenen. Er word veel geëxperimenteerd met materialen om zo tot nieuwe illustraties te komen. Groot, klein, krijtend, geschilderd of geplakt, je mag helemaal los gaan! Tijdens de workshop is er tijd om te ontdekken, reflecteren, praten, tekenen en kijken. Naar het einde toe gaan we kijken hoe we jouw tekeningen het best tot zijn recht komen om zo te werken naar een boekje. De workshop is gebaseerd op het thema Zines. Zine komt van het word magazine en het zijn dus zelfgemaakte magazines die vaak op kleine schaal worden uitgegeven. Een zine kan op vele manieren worden gemaakt, met tekeningen, handgetekende teksten tot knipsels. Het thema bepaal jij helemaal zelf!

 

Maandagen (vanaf 1 juni) van 15.30 tot 17.00

Maurits Kazerne in Ede

Prijs:  €170,- inclusief materialen

Stuur je naam, email en leeftijd naar info@annickgaarthuis.nl

 

DAG WOrkShOPs

 

Draw & nature

Tekenen op de veluwe

 

Landschappen zijn voor kunstenaars al eeuwen een inspiratiebron. Romanticus Turner, expressionist Van Gogh en zelfs Mondriaan gingen je voor. De natuur is een goed startpunt om jouw creativiteit te ontwikkelen. We gaan werken in de rustige omgeving van de Veluwe. Als je buiten aan het tekenen bent, dan zie je pas echt. Er is een relatie tussen kijken, denken en doen. We gaan tijdens het tekenen niet werken naar een eindresultaat maar aan het bewust worden van het kijkproces.

 

Heb jij altijd al willen tekenen maar nooit

geweten hoe je moest beginnen?

Dan is dit je kans om op zoek te gaan naar jou persoonlijke inspiratiebronnen en om je plezier van tekenen te herontdekken. Neem na de workshop een goede gevulde schetsboek mee naar huis waarop je  je creativiteit op kan voortbeduren!

 

We verzamelen in het atelier en lopen vanaf daar direct het bos in. Na een korte introductie mag iedereen beginnen met een lekker plekje te zoeken. Ik loop ondertussen langs om aanwijzingen te geven, om bijvoorbeeld los te komen en verder te onderzoeken waar je op door kan gaan. Er word aandacht besteed aan compositie, contrast en kleurgebruik. Basismaterialen waar we mee werken zijn waterverf, kleurpotloden en pastel.

 

Gaat weer op gepaste afstand door op zaterdag 13 juni- 09.30 - 13:00

Minimaal een groep van 3 mensen, maximaal 8

Kosten: €49,- Inclusief: schetsboekje,  tekenmaterialen, koffie&thee

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: info@annickgaarthuis.nl

inspiratie wandeling onthaasten

 

Een bijzondere samenwerking met wandelcoach Babette Engelgeer van walk-n-act.

Ook zin in iets anders in deze coronatijden? Verzet je gedachten en ga mee tijdens een inspirerende wandeling. We staan stil bij het thema #onthaasten. Misschien gebeurde dat door corona nu automatisch. Maar hoe doe je dat nu bewust? En wat wil je uit deze periode meenemen naar het 'nieuwe normaal'?

 

Ook gaan we na de wandeling creatief aan de slag hiermee, door middel van schrijven en tekenen.  Dit alles in de natuur, zodat je letterlijk in het moment kan zijn (en ja, ook die 1.5 meter afstand kunt blijven bewaren ;-) Je gaat naar huis met nieuwe inspiratie en  een gevuld schetsboekje waarop je thuis verder kan voortbeduren.

 

Ja, ik wil meer weten!

Datum: 18 juni

Tijd: 9:00u-13:00u

Vertreklocatie: Arthur Koolkwartier 29

Kosten: €99,-

 

Inbegrepen: wandeling onder begeleiding van TriA© Wandelcoach Babette, teken- en schrijfworkshop onder begeleiding van kunstenares Annick, schetsboekje en materiaal om te schrijven en tekenen, koffie, thee en iets lekkers.

 

Doe lekker zittende (wandel)schoenen aan en pas je kleding aan op het weer. Houd er rekening mee dat we het tweede gedeelte veel stilzitten, dus neem een extra vestje of jas mee. Kom je samen? Hartstikke gezellig! Je krijgt dan allebei €10,- korting (ieder van jullie doet dus mee voor €89,-).

 

Opgeven kan hier. Vul bij onderwerp ‘Walk ’n Art’ in. Na aanmelding ontvang je een factuur, gaarne deze voldoen vóór aanvang van de workshop.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Zit de workshop

die je zoekt er niet bij?

Wil je bijvoorbeeld een dagje met je collega's of je vriendinnen een workshop volgen?Of ben je op zoek naar een bijzonder kinderfeestje? Vanaf 6 personen is dit mogelijk! Of heb je liever prive lessen? Aarzel niet om contact op te nemen en ik zal kijken wat de mogelijkheden zijn. Voor vragen kan je een mailtje sturen naar: info@annickgaarthuis.nl

GO TO TOP >

contact