Draw & nature

zaterdagOchtend wandelen & Tekenen op de veluwe

 

Landschappen zijn voor kunstenaars al eeuwen een inspiratiebron. Romanticus Turner, expressionist Van Gogh en zelfs Mondriaan gingen je voor. De natuur is een goed startpunt om jouw creativiteit te ontwikkelen. We gaan op ontdekkingstocht in de rustige omgeving van de Veluwe. en zoeken naar meer verbinding met de natuur. Als je buiten aan het tekenen bent, dan zie je pas echt. Er is een relatie tussen kijken, denken en doen. We gaan tijdens het tekenen niet werken naar een eindresultaat maar aan het bewust worden van het kijkproces. Ik nodig je uit om de omgeving vanuit een ander perspectief te bekijken.

NATUURBELEVING

 

Ga mee op ontdekkingstocht en laat je inspireren!

 

We verzamelen in het atelier en lopen vanaf daar direct het bos in. We wandelen een stukje en laten onze gedachtes gaan. We gaan het hebben over onze verbintenis met de natuur en bewust leren waarnemen.  We gaan ruiken, voelen, kijken en stil staan.  Heb je echt wel eens goed om je heen gekeken? Wat de een opvalt ziet de ander niet. Als we aankomen bij  het ‘paradijs’ pakken we onze schetsblokken erbij. Daar gaan we eerst aan de slag met wat schrijfoefeningen en daarna gaan we tekenen. Je leert associëren en nieuwe perspectieven zien. Er word aandacht besteed aan compositie, contrast en kleurgebruik. Basismaterialen waar we mee werken zijn waterverf, kleurpotloden en pastel.  Neem na de workshop een goede gevulde schetsboek mee naar huis waarop je je creativiteit op kan voortduren!

 

Creativiteit

In de natuur is genoeg inspiratie te vinden. Heb jij wel eens goed gekeken?
Lees
hier nog meer voordelen van denatuur

 

Mindfulnes

Tijd om stil te staan bij onze gedachtes. De natuur oordeelt niet en heeft een positief effect op ons. Ons brein krijgt tegenwordig veel input. Door een tijd in de natuur te verblijven schrijnen je hersens 50 procent beter scoren in creatieve probleemoplossing. We kunnen beter in het hier en nu zijn. Ook heeft het effect op onze gezondheid. Goed om elke dag even in de natuur te zijn dus!

 

Beweging

Wandelen in het bos is super gezond! Filosoof Friedisch Nietzche schreef veel tijdens het wandelen. Er was een intimiteit tussen lopen en denken. Wandelend denken, denkend wandelen, die twee gingen samen. Buiten komt de inspiratie, niet binnen tussen de muren.

Wanneer

 Zaterdag 12 september - 09.30 - 14:00

 

Prijs:

Kosten: €54,- Inclusief: schetsboekje,  tekenmaterialen, koffie&thee en

een heerlijke lunch van jorisbrood!

 

Alle workshops zijn in mijn atelier of vertrekken vanuit mijn atelier op het arthur koolkwartier in Ede

 

Minimaal een groep van 3 mensen, maximaal 8,

 aanmelden kan tot en met 9 september

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: info@annickgaarthuis.nl

Babette is naar eigen zeggen een gedreven, ondernemend en enthousiast bezig bijtje. Hoewel dat heel fijn is om veel te bereiken, is het ook een valkuil. Een burn-out ligt op de loer als ze niet oppast. Door haar eigen ervaring met burn-out wil ze andere millennials helpen stress en burn-out te voorkomen óf ervan te herstellen door middel van wandelcoaching. Ze houdt dus van de natuur, gaat graag kamperen en doet het liefst actieve buitenactiviteiten in binnen- en buitenland. Oh ja, en filmacteren is ook een passie van haar. Maar daarnaast houdt ze ook ontzettend van een boek lezen op de bank of lekker creatief bezig zijn aan de keukentafel. Want: na activiteit volgt rust. Dat heeft ze inmiddels wel geleerd.

 

Kijk voor meer informatie hier.

Instagram: WalknAct

inspiratie wandeling

onthaasten

 

Een bijzondere samenwerking met

wandelcoach Babette Engelgeer van walk-n-act.

 

Ook zin in iets anders in deze coronatijden? Verzet je gedachten en ga mee tijdens een inspirerende wandeling. We staan stil bij het thema #onthaasten. Misschien gebeurde dat door corona nu automatisch. Maar hoe doe je dat nu bewust? En wat wil je uit deze periode meenemen naar het 'nieuwe normaal'?

 

Ook gaan we na de wandeling creatief aan de slag hiermee, door middel van schrijven en tekenen.  Dit alles in de natuur, zodat je letterlijk in het moment kan zijn (en ja, ook die 1.5 meter afstand kunt blijven bewaren ;-) Je gaat naar huis met nieuwe inspiratie en  een gevuld schetsboekje waarop je thuis verder kan voortbeduren.

 

 

 

Ja, ik wil meer weten!

Datum: binnenkort een nieuwe datum

Tijd: 9:00u-13:00u

Vertreklocatie: Arthur Koolkwartier 29

Kosten: €99,- inclusief luch van jorisbrood

 

Inbegrepen: wandeling onder begeleiding van TriA© Wandelcoach Babette, teken- en schrijfworkshop onder begeleiding van kunstenares Annick, schetsboekje en materiaal om te schrijven en tekenen, koffie, thee en iets lekkers. Doe lekker zittende (wandel)schoenen aan en pas je kleding aan op het weer. Houd er rekening mee dat we het tweede gedeelte veel stilzitten, dus neem een extra vestje of jas mee. Kom je samen? Hartstikke gezellig! Je krijgt dan allebei €10,- korting (ieder van jullie doet dus mee voor €89,-).

eendaagse workshops

botanisch tekenen

Leer stap voor stap een plant schilderen

 

Heb jij nog nooit een potlood aangeraakt? Volg dan deze beginners workshop. We gaan stap voor stap jouw favoriete plant illusteren. We beginnen met schetsen en het ontdekken van waterverf. Daarna gaan we er 1 definitief uitwerken met waterverf en potloden.

 

Wanneer

Maandag 13 juli- 09.00 - 11:00

 

Prijs

Kosten: €35,- Inclusief:  tekenmaterialen, koffie&thee

Alle workshops zijn in mijn atelier of vertrekken vanuit mijn atelier op het arthur koolkwartier in Ede

 

Minimaal een groep van 4 mensen, maximaal 6

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: info@annickgaarthuis.nl

Cyanotype

Leer stap voor stap lichtafdrukken maken

 

Binnenkort meer informatie

Ja, ik meld mij aan voor een workshop

 

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

GO TO TOP >

contact